Інформація про інститут

35 ФАКТІВ З ЖИТТЯ КІРОВОГРАДСЬКОГО ІНСТИТУТУ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ

1. Під час випуску студентам Кіровоградського інституту розвитку людини Університету “Україна” вручав Герой Радянського Союзу, голова Московського земляцтва кіровоградців “Єлисаветград”, космонавт із першого загону космонавтів В.В. Горбатко.

2. На 10-літньому ювілеї Кіровоградського інституту “Україна” на сцені філармонії студенти показали запрошеним уривок із “Енеїди” Котляревського, в якому на сцену вони виходили разом із професійними акторами театру ім. Кропивницького.

3. Наукові роботи студента 2-го курсу Станіслава Степанова були надруковані в обласних, московських та навіть польських спеціалізованих виданнях.

4. Кожного року 1 квітня студенти інституту “Україна” відвідують “Юморину” в Одесі.

5. У Кіровоградському інституті розвитку людини працює літературна студія “Пегас”. Кращі твори вузівських поетів та прозаїків друкуються у збірниках, які видає інститут.

6. Після зимової сесії кращі першокурсники заохочуються поїздкою за кордон, у минулі роки студенти відвідали декілька міст Польщі, Москву, Санкт-Петербург.

7. У минулому році в інституті організували вечір “Від усієї душі”, на якому студенти почули зворушливі історії з життя родин своїх однокашників.

8. Кожного літа студенти з усіх філій та інститутів Університету “Україна” з’їжджаються до Києва на творчий фестиваль “Університетське літо”.

9. Студенти спеціальності “Видавнича справа та редагування” беруть участь у роботі Кіровоградського прес-клубу, телепресклубу на каналі “Кіровоград”, в телепередачах “Теплом зігріте серце”.

10. Кіровоградські “українці” збирали матеріал і стали співавторами книг про трагедію Голодомору та про події, що відбулися на теренах області під час Великої Вітчизняної війни.

11. Студенти вузу відвідують з паломницькими поїздками духовні святині православ’я – храми та монастирі.

12. В інституті зі своїми майстер-класами виступають майстри вжиткового мистецтва, у тому числі флористи з Києва.

13. Для студентів із особливими потребами в Києві, на території базового університету, проводиться щоосені фестиваль творчості “Сяйво надій”. На ньому студенти з вадами слуху, зору і таке інше демонструють свої вірші, картини, танцюють, співають і, звичайно, знайомляться і розважаються.

14. Одна з аудиторій інституту обладнана швидкісним Інтернетом для проведення в ній конференцій у режимі он-лайн.

15. В інституті кожного року після посвяти у студенти першокурсників везуть на Хутір “Надія” на екскурсію.

16. У лекційних аудиторіях “України” встановлені мультимедійні екрани, що дозволяє викладачам використовувати теле- та відеофільми під час роботи.

17. В інституті діє Народна школа, в якій навчаються пенсіонери. Вони вивчають іноземну мову, комп’ютер та основи здорового способу життя.

18. Щомісяця на придбання нової літератури інститут виділяє 1000 гривень.

19. Вже з першого курсу студенти “України” ходять на практику на кращі промислові підприємства та в установи області.

20. Доктор медичних наук В.М. Самоходський, професор кафедри фізичної реабілітації, почав роботу зі впровадження у життя програми “Уроки здоров’я” для студентів.

21. Студентам-заочникам щороку пропонується анкета, в якій вони оцінюють рівень організації роботи під час сесії та пропонують шляхи до її вдосконалення.

22. Будь-яку книгу з бібліотечного фонду можна взяти в електронному вигляді.

23. Під час епідемії грипу в аудиторіях, кабінетах та коридорах інституту розпилювали аромомасла та розносили по аудиторіях трав`яні чаї, тож захворюваність була мінімальною.

24. Фонди бібліотеки інституту з початку навчального року виросли більш як на 5000 примірників.

25. Під час занять фізкультурою студенти відвідують басейн та каток.

26. Аміль Мансиров, студент спеціальності “Фізреабілітація”, зайняв перше місце на змаганнях із армреслінгу в Києві на Спартакіаді “України”.

27. У минулому році студентка спеціальності “Право” Галя Мельниченко отримувала стипендію від міського голови.

28. К. Калашник і О. Бондаренко, студентки спеціальності “Видавнича справа та редагування”, побували на святкуванні Дня злуки в Оперному театрі в Києві, вони увійшли до складу делегації Кіровоградської обладміністрації.

29. Кращі студенти інституту нагороджуються квитками в театр чи філармонію – вони відвідали концерти І.Білик, А.Лорак, Потапа і Насті, 95-го кварталу, кубанських козаків, вистави труп із Києва, Львова, Москви, Петербурга та ін.

30. О.С. та Н.М. Ротар, викладачі інституту, випустили в світ електронний підручник із правознавства, в якому крім текстів є ще й відеоілюстрації.

31. Студенти спеціальності “Правознавство” від час занять відвідують обласний кінологічний центр, бюро судмедекспертизи, управління юстиції, рагс, міліцію, музей криміналістики, прокуратуру, суди і т.і.

32. Краща група інституту отримує від керівництва інституту грошову премію.

33. В інституті проводять сеанси аромотерапії для всіх студентів.

34. Група 5-го курсу спеціальності “Видавнича справа” навчається за індивідуальним графіком, бо всі вже працюють в якості журналістів.

35. Студенти спеціальності “Здоров’я людини” проходять практику в санаторіях “Очаків”, “Чорноморське”, “Миргород – курорт”, “Гусарське урочище” та інших.