Підписано меморандум про співпрацю між обласним органом юстиції та КІРоЛ

Підписано меморандум про співпрацю між обласним органом юстиції та Кіровоградським інститутом розвитку людини. У рамках співпраці сторони домовились про регулярний обмін інформаційними повідомленнями, що стосуються ведення наукової діяльності та результатів наукових досліджень, а також організацію спільних науково-практичних заходів правоосвітнього характеру. Налагодження нових форм взаємозв’язку є важливим кроком у роботі Кіровоградського інституту розвитку людини, який займається підготовкою майбутніх представників юридичних спеціальностей. Спеціалісти управління та інституту стали партнерами під час проведення просвітницької роботи з актуальних правових питань. Удосконалені методи співпраці дозволяють здійснювати правоосвітницьку роботу більш якісно, що позитивно впливає на рівень правової освіченості жителів Кіровоградщини.

Під час зустрічі перший заступник начальника ГТУЮ у Кіровоградській області Артем Мамченко та директор Кіровоградського інституту розвитку людини Валентина Пупишева обговорили ключові питання та проблеми підготовки майбутніх фахівців. За словами керівника вищого навчального закладу, залучення юристів-практиків до навчального процесу, зокрема проведення лекцій, є правильним кроком. Завдяки цьому студенти зможуть отримати не тільки якісну теоретичну підготовку, а й здобути більш досконалі практичні навички, які значно полегшать процес адаптації випускників на робочих місцях у майбутньому.

Окрім цього, Артем Мамченко та Валентина Пупишева розглянули особливості організації правової клініки на базі інституту за участі студентів і викладачів, до яких із проблемними питаннями може звернутися кожен бажаючий. За твердженнями Артема Мамченка, фахівці обласного органу юстиції обов’язково долучаться до реалізації проекту з метою проведення широкомасштабної правороз’яснювальної діяльності.