Кафедра здоров’я людини, фізичного виховання і спорту

Кафедра здоров’я людини, фізичного виховання і спорту готує спеціалістів за напрямом підготовки 6.010203 «Здоров’я людини». Фахівці з фізичної реабіліьації можуть працевлаштовуватись у медичних закладах, спеціалізованих закладах освіти (спортивних школах, інтернатах, училищах та інтернатах для осіб із особливими потребами), центрах спортивної медицини та реабілітації, фізіотерапевтичних відділеннях, санаторно-курортних закладах, фітнес- та SPA-центрах і т.д.

Випускник спеціальності після закінчення ВНЗ може працювати:

  • реабілітологом;
  • методистом з фізичної культури;
  • інструктором з оздоровчо-масової роботи на виробництві чи за місцем проживання;
  • фахівцем з експлуатації спортивних споруд;
  • працівником державних та громадських органів управління фізичною культурою;
  • працівником спортивних клубів, оздоровчих таборів;
  • інструктором (методистом) з фізичної реабілітації у дошкільних навчальних закладах, школах-інтернатах, дитячих будинках, навчально-реабілітаційних центрах, профілакторіях та інших закладах, специфіка діяльності яких пов’язана з фізичною реабілітацією.
Студенти – реабілітологи мають можливість ОТРИМАТИ СВІДОЦТВО КИЇВСЬКОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ, пройшовши навчання з лікувального масажу.
Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України №176 від 29.03.2011 р. ФАХІВЕЦЬ З ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ МОЖЕ ПРАЦЮВАТИ СЕСТРОЮ МЕДИЧНОЮ З МАСАЖУ ТА ІНСТРУКТОРОМ З ЛІКУВАЛЬНОЇ ФІЗКУЛЬТУРИ.

Навчальні та виробничі практики студентів відбуваються на якісно оснащених базах кращих медичних та реабілітаційних установ не тільки міста та області, а й за її межами: у клініці Святого Луки, міських клінічних лікарнях, обласному центрі реабілітації дітей-інвалідів «Добруджа», госпіталі інвалідів Вітчизняної війни, санаторії «Гусарське урочище», Очаківському дитячому санаторії для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату та низки інших реабілітаційних закладів.

Наукову діяльність кафедра спрямовує на дослідження проблем адаптації, розробляє програми зміцнення здоров’я засобами фізичної, психологічної та соціальної реабілітації. Останні два роки провідною спрямованістю роботи кафедри є інклюзивна освіта та шляхи її реалізації в середніх та вищих навчальних закладах. Науково-педагогічний склад активно співпрацює в цьому напрямку із загальноосвітніми закладами міста й області, надаючи необхідну допомогу в розробці навчально-оздоровчих та соціалізуючих програм.

Професорсько-викладацький склад

ОСАДЧИЙ Олександр Юрійович

Завідувач кафедри здоров`я людини, фізичного виховання та спорту.
Доцент, кандидат наук з «Фізичного виховання та спорту», спеціалізація «Фізична реабілітація».

 

 

 

 

ШЕВЧУК Олександр Миколайович,
кандидат медичних наук, доцент.

 

 

 

 

ПОЦІЛУЙКО Ігор Іванович,
старший викладач, магістр фізичного виховання, кандидат у майстри спорту з пауерліфтингу, кандидат у майстри спорту з важкої атлетики.

Нагороди: Подяка Кіровоградського інституту розвитку людини Університету «Україна»; призер всеукраїнських змагань з важкої атлетики та пауерліфтингу.

Друковані праці: 10 наукових статей у фахових виданнях з проблем забезпеченнясилової підготовки на різних етапах тренувань у силових видах спорту.

Коло наукових інтересів: науково-методичне забезпеченнясилової підготовки на різних етапах тренувань у силових видах спорту, теорія та методика фізичного виховання і спорту.

ГОРБАНЬ Ольга Олександрівна,
старший викладач.

Тривалий час працювала в обласному лікувально-санітарному управлінні та 5-ій міській поліклініці лікарем з ЛФК.

Нагороди: за період роботи в лікувальних установах була нагороджена чисельними подяками і почесними грамотами. У 2010 році нагороджена подякою, а в 2012-2013 рр. – грамотами Кіровоградського інституту розвитку людини Університету «Україна».

Друковані праці: методичні рекомендації з курортології, фізичної реабілітації при хірургічних захворюваннях; наукові статті: «Здоровий спосіб життя – здорова нація – здорове суспільство», «Артрит як одне з найпоширеніших захворювань опорно-рухового апарату» та ін.

Коло наукових інтересів: лікувальна фізична культура, масаж, курортологія, фітнес-технології, спортивна фізіологія.

ФРАНЦУЗАН Тетяна Валеріївна,
медична сестра кафедри здоров`я людини.