Екскурсія до музею АТО

Студенти першого та другого курсів спеціальності “Фізична терапія, ерготерапія” Кіровоградського інституту розвитку людини Університету «Україна» разом із кураторами О.В. Кравченко та А.В. Терещенко були на екскурсії в музеї АТО військової частини м. Кропивницький. Під час екскурсії було показано сім експозицій у трьох залах. Спочатку було продемонстровано засоби оборони радянського зразка, декілька видів гранат, ракет та мін. Розглядаючи манекени у військовій формі, студенти побачили, як змінювався одяг військових з часів Афганістану і до сьогодні та який апгрейд пройшла військова форма за останні декілька років.

Відео про парашутні стрибки, які здійснюють спецпризначенці Третього полку, сподобалося кожному із присутніх, а експозиція третього залу – Залу Пам’яті – нагадала нам про воїнів, чиє життя було покладене під час АТО на Сході України, про мужніх чоловіків, які загинули, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Серед загиблих героїв АТО – три колишні студенти нашого інституту – Максим Бендеров, Віталій Волкотруб та Ярослав Шимчик.

Жоден експонат у музеї – не випадковий. Усі вони – це частина історії. Нашої історії, в якій за наш мир та спокій ціною власного життя відповідають вони – військові. Ми безмежно вдячні їм за це.